Dirhem

humanitarnibroj

bilic10Cijenjeni posjetioci,

kao što smo vas ranijim člankom upoznali sa stanjem porodice Bilić iz Todorovske Slapnice kod Velike Kladuše, ovom prilikom bismo željeli da vas obavijestimo o napredovanju akcije i daljnim planiranim aktivnostima.

 

Prvi dio humanitarne akcije je okončan, ploča koja je bila predviđena je salivena, uz veliku pomoć dobrih ljudi koji su prepoznali priliku za dobro djelo; da pomognu onome kome je pomoć istinski potrebna.

 

Ukupni trošak prve faze akcije iznosio je 1.717 KM, a novčana podrška ni ovaj put nije izostala, tako da je Krajina još jednom prošla na ispitu humanosti.
Međutim, na ovome ne bi trebalo da se završi. Prvobitnim planom je predviđeno da se, uz Božiju pomoć, ubaci i stolarija. Na taj način bi porodici bilo olakšano da mogu polako početi radove u unutrašnjosti kuće, a samim time da se i zaštiti prostor od prokišnjavanja zbog nastupanja sve hladnijih dana.

 

Još jednom napominjemo da je ovo slučaj koji bismo trebali prepoznati kao vrijedan pažnje iz razloga što se porodica trudi da svim mogućim poštenim sredstvima obezbijedi sebi krov nad glavom i tako dočeka zimu u nekim, za njih sasvim novim, a za nas sasvim svakodnevnim, stambenim uvjetima.

 

Uplate možete izvršiti na naš račun, uz "naznaku za porodicu Bilić":

Za uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA391611350000523695

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

 

Za uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610350042900038

79260, Sanski Most

 

Paypal:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

(Dirhem.org)

bilic7

 

bilic8

 

bilic9

 

bilic10