Dirhem

humanitarnibroj

Napomena: Nekoliko sati nakon što smo objavili ovaj apel, već nam se javio donator koji je obećao donirati kompletan iznos, dakle 15000 KM! Molimo Uzvišenog Allaha da ga obilato nagradi na ovom hvale vrijednom činu, a nama je izuzetno drago da među nama ima ovako plemenitih ljudi. O čemu se tačno radi pročitajte i pogledajte u nastavku:

Putem naših volontera u Travniku dobili smo pismo namjere od dvije mjesne zajednice u općini Travnik, a tim pismom nas pozivaju da se pokrene akcija za kupovinu kuće jednoj majci i njenih troje djece.

Naime, mjesne zajednice Bijelo Bučje-Pulac i Turbe pokrenule su inicijativu za stambeno zbrinjavanje porodice Hasiba Delić, koji je prije mjesec dana umro i iza kojeg je ostala supruga i troje djece od kojih je najmlađe 5 godina.

Porodica Delić je i prije smrti njihovog muža i oca teško živjela, te smo u nekoliko navrata zajedno sa aktivistima lokalnih zajednica i drugih organizacija nastojali pomoći i olakšati život. Djecu smo uvrstili u projekat pomoći jetimima-siročadima putem mjesečnih stipendija od 35 eura.

Trenutno stanje kuće u kojoj živi spomenuta porodica je očajno. Kuća je trošna i stara, a u njoj žive još dvije porodice, tako da su sa tri strane kuće posebni ulazi.

U ulazu gdje živi porodica za koju pokrećemo ovu akciju ima samo jedna prostorija, koja je uz to veoma neuslovna za stanovanje.


Aktivisti gore spomenutih mjesnih zajednica su već ugovorili kupovinu druge uslovnije kuće u visini od 15 000 KM, u kojoj bi porodica Delić imala odgovarajući smještaj. Kuća je useljiva, ali u istu će moći useliti tek kada se isplati čitav iznos dogovoren sa vlasnikom.

Pozivamo naše plemenite donatore ali i ostale humane građane, da se svi skupa uključimo u ovu akciju kako bismo osigurali prostojan dom za ovih troje jetima, koja su kroz život iskusila mnogobrojne teškoće, a smrt njihovog oca je pogoršala i onako težak život.


Budimo mi njihova velika porodica, podržimo ih u njima najtežim tenucima: Izgradimo kuću za ovo troje mališana!


Zahvaljujemo se našim dosadašnjim donatorima, koji su mnogo puta pokazali velikodušnost i darežljivost, a ovoga puta posebno zahvaljujemo našim saradnicima, vrijednim aktivistima mjesnih zajenicima na njihvom velikom trudu i požrtvovanosti!

Bitno je napomenuti da je jedan dobročinitelj iz mjesta Turbe (gosp. Dervić) već donirao 2000 KM koji su uplaćeni kao avans i pokriće za kupovinu kuće, te se nadamo da ćemo biti u prilici sakupiti ostatak potrebnih sredstava.


Ovu akciju možete podržati uplatom donacija na žiro-račune koji se nalaze na našoj stranici u rubrici Donacije ili putem pay pal-a na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..


Akcija će trajati do 10.03. 2014. god.

Za više informacija kontaktirajte: Halil Islamović – 061 763 812

Kancelarija ˝Dirhem˝ u S. Mostu: 062 874 556

Ova humanitarna akcija je uspješno okončana, izvještaj o tome možete pogledati OVDJE!