Dirhem

humanitarnibroj

Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ ovom prilikom objavljuje apel za pružanje pomoći u vidu ogrijeva za porodice koje nisu u stanju kupiti drva ili ugalj za grijanje.

Svjesni smo da mnogi naši sugrađani i njihove  porodice nisu u mogućnosti adekvatno se spremiti za zimu. Naročito se to odnosi na stare osobe koje zbog svojih godina i slabog zdravlja, ali i zbog veoma niskih penzija,  nisu u stanju kupiti dovoljne količine drva za zimu.

Iako je mjesec januar, vrijeme je još uvijek povoljno i relativno toplo za ova doba godine, ali je za očekivati da nakon ovog perioda nastupe hladniji dani, a time i potreba da se što veći  broj ugroženih porodica pomogne postane izraženija.

U našem dosadašnjem radu uvidjeli smo da je upravo nabavka drva za ogrijev veliko iskušenje i teret, naročito za starije nane i samohrane majke sa djecom koje nisu u stajnu ni fizički, a ni novcem nabaviti ogrijev. Zbog toga, isti nam se često obraćaju upravo za ovu vrstu pomoć, jer su uspjeli pribaviti tek pet, tri ili dva metra drva, a koja se do januara ili februara već potroše.

Stoga Vas pozivamo, cijenjeni sugrađani, da se svi zajedno uključimo u ovu akciju i osiguramo ogrijev za ugrožene porodice, kako bi i one zajedno sa svojim ukućanima u toplim domovima dočekali proljeće i kraj zime.

Nimalo ne sumnjamo da ćemo našim učešćem u ovoj akciji obradovati one kojima je pomoć u ovom momentu najpotrebnija. Zato Vas molimo da se shodno Vašim mogućnostima uključite i koliko je to moguće prije odazovete ovoj akciji.

Akcija prikupljanja novca za ogrijev će trajati do 07. februara 2014.god., a svoje donacije možete uplatiti na naše žiro-račune ili putem paypal-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Uz uplate obavezno kao svrhu uplate navedite "za nabavku drva", a poželjno je da nas i obavijestite o istoj putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem telefona +387 62 874 556.

Napomena: Ukoliko neko želi donirati drva ili neko drugo ogrijevno sredstvo, također nas može kontaktirati u vezi istog.

Žiro račun

Za uplate iz inostranstva:
Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH
Details of Beneficiary:
IBAN CODE: BA391611350000523695
Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Za uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most
Žiro-račun: 1610350042900038
79260, Sanski Most

(dirhem.org)