Dirhem

humanitarnibroj

sandzak1DIRHEM SA 1.000 KM PODRŽAO NAROD SANDŽAKA

U proteklih nekoliko sedmica, većinom smo se upoznali sa teškim stanjem Novog Pazara, Sjenice, Tutina i drugih dijelova sandžačke regije kada je u pitanju širenje zaraze COVID-19 virusa.

 

H.O. ˝Dirhem˝ zajedno sa prijateljima iz 18 drugih udruženja, a predvođeni vrijednim ljudima iz Humanitarnog udruženja ˝dobro.ba˝ među prvima su reagovali, održali sastanke i osigurali najneophodniju pomoć.

 

U okviru zajedničke akcije H.O. ˝Dirhem˝ je donirala 1.000 KM i proteklog vikenda je realizovan drugi dio akcije „Zajedno u dobru za pomoć Sandžaku“.

 

Akcija je uključivala pomoć Domu zdravlja u Sjenici i Domu zdravlja u Tutinu gdje je uručena medicinsku opremu u vrijednosti 22.967,00KM i to:

- SJENICA – defibrilator, maske, čajevi, lijekovi!

 

- TUTIN – koncentratori kisika, EKG aparat, maske, lijekovi!

 

Ovom prilikom želimo se zahvaliti svima koji su dali nesebičan doprinos u realizaciji akcije, a posebno Udruženju dobro.ba čiji aktivisti su posjetili Sandžak i uz to osigurali najveći dio uručene pomoći.

 

Zahvaljujemo i prijateljima i udruženjima: Tempo Vogošća, Svjetlo Sarajevo, Oaza Zavidovići, EMB Emanet Doboj Jug, Emel Jablanica i Fokus Zenica koji su se ujedinili u dobru za realizaciju pomoći narodu Sandžaka.

 

Ponosni smo na sve Vas, na Vašu dobrotu i požrtvovanost.

 

 

sandzak2

 

(dirhem.org)